Kik for Windows

20/04/2023

“Hoog springen op lage hindernissen is een andere sport”, Herman Claessens

 

Wij zijn trots om te mogen aankondigen dat wij een exclusief interview hebben gehad met Herman Claessens, eigenaar van Fokkerij D’o. Al jaren staan wij hem bij met onze kwalitatieve paardenvoeding en we zijn vereerd om zijn verhaal met jullie te delen.

 

  1. Vanwaar komt de passie voor de paardenfokkerij?

Dat groeit met de jaren.. Begonnen met één paardje op 15jaar, dit is ondertussen al 50 jaar geleden, lacht.

 

  1. Je hebt een aantal zeer bekende en succesvolle nakomelingen gekregen! Wat is volgens jou de sleutel tot succes in de fokkerij?

Volharding. Het moeilijkste is steeds kritisch te blijven voor je eigen producten. Steeds proberen vergelijken met de beteren van hun generatie. Alle jonge paarden controleren en alleen met de gezonde verder kweken. Dat is zeker de laatste jaren steeds belangrijker gebleken.

 

  1. Welk paard is bijzonder belangrijk geweest voor uw fokkerij paard?

Belangrijk was Tivoli Du Thot (Narcos II – Redstar II  – Xillor).  De stammoeder van de hele fokkerij. En dan de 160 paarden; Ideo D’o, deze was Belgisch Kampioen 7 jarige; Hos D’o; Bo D’o, Naomi D’o…

 

  1. Onlangs kwam er een artikel uit dat voor heel wat beweging zorgde in de paardenwereld. ‘’Fokken we te veel op papier?”. Hoe denk jij hierover?

Zeer Zeker! Als je veulens of embryo’s verkoopt mis je al de informatie die je ziet tijdens de opleiding van uw paard. Karakter, voorzichtigheid, rijdbaarheid, doorzettingsvermogen … Veel informatie die uw hengstenkeuze mee helpt beïnvloeden.

 

  1. Als professionele paardenfokker, waar hecht u veel belang aan bij het opgroeien en opleiden van jonge paarden?

Veel beweging toelaten. Een kuddedier moet in de groep opgroeien. Zorg dat ze alle nodige voeding hebben om te groeien maar zeker niet te vet zetten. Een beetje ribben zien is zeker niet slecht!

 

  1. Welke wijsheid zou je de jonge fokkers willen meegeven?

Wees steeds kritisch voor uw eigen fokkerij. Probeer zoveel mogelijk de sport te volgen.

Wees op uw hoede voor vrijspringen, hengstenkeuring- en hengstenshows. ‘’Hoog springen op lage hindernissen is een andere sport”.

Opleiding is zeer belangrijk en misschien komt uw paard later bij de betere ruiter en alleen dan kan het in de picture komen.

192.168.1.254 MyWegmansConnect.com